TXITXIRIOEN ENTSALADA

Etxean betidanik uraza edo pasta entsalada jan dugu. Udako egun beroetan arruntena lehendabiziko platera entsalada jatea da, beraz azkenean betiko entsaladei gorroa hartzen zaie. Hona hemen beste entsalada fresko eta goxoa.

4 Perts.
400gr Txitxirioak
2 Piper berdea
150gr Oliba
1 Arto potea
1 Hegaluze potea
1 Uraza
1 Tipulina
2 Tomate
3 Arrautza
Ozpina
Condado de Almuza olioa

Bezperan txitxirioak katilu batean ur epelarekin utzi.

Presio-eltzean 30 minutuz egosi. Egosiak daudenean ur hotzarekin freskatu eta hozkailuan gorde.

Piper berdea garbirik  eta  tipula zuriturik, brunoisen zatitu, gorde.

Tomatea zuritu eta  haziak kendu, 2x2zm tako zatitan zatitu.

Arrautzak 9 minutuz egosi, hoztu eta 2x2zm tako zatitan zatitu.

Uraza garbitu eta ahoan sartzeko zatitak egin.

Olibak erditik zatitu.

Katilu batean, txitxirioak, olibak, artoa, uraza, hegaluzea, tipulina, tomatea, piperra eta arrautzak gaineratu.

Ozpin, gatzez eta Condado de Almuza olioarekin onduz, hozkailuan gorde zerbitzatu arte (hotza egon behar da).

Ensalada de  garbanzos:  La noche anterior tener en un bol los garbanzos con agua templada. Al día siguiente poner los garbanzos con agua en olla exprés y cocer durante 30min, enfriar los garbanzos y guardar en el frigorífico. Pelar la cebolleta y limpiar los pimientos verdes, cortar en brunoise, reservar. Cocer los huevos durante 9 minutos, cortar en trozos de 2×2 cm reservar. Pelar y despepitar los tomates, cortar en cuadrados de 2x2cm, reservar. Limpiar la lechuga y cortar en trozos que quepan en la boca, reservar. En un bol añadir los garbanzos, cebolleta, pimiento verde, aceitunas, atún, maíz, tomate y los huevos. Añadir sal, vinagre y aceite Condado de Almuza, reservar en el frigorífico hasta servir.

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