BAKAILAOA LABEAN PATATA ETA BESABELAKIN

Askotan, Juanjok errezetak lapurtzen dizkiodala esan bainan beti errezetaren bat erakusten dit, naiz eta, ezin ditugun 10 minutu baino gehiago bata besteari zerbait esaterik egon gabe, ikaragarri ongi pasa nuen pasa den asteburuan, bertan eginiko errezeta. 







800 gr Bakailao trotzo-zatiak

4-5 Patata
5 Tipula
Besamel egiteko:
40 gr de Gurin
40 gr Hirin
800ml Esne
200 ml Esnegain
Piperbeltz
Intxaur muskatua

Patatak zuritu eta 1×1 zm tako zaitak egin, oliba olioan frijitu (ez urreztu), paper surgatzailea duen erretilu batean gorde. Olio berberean julianan zatitutako pitupla potxatu.






Kazola batean esnea gehitu eta irakiten hasten denean trontzoak gaineratu, berriro irakiten hastean 5 minutu eduki, sutik baztertu. Hozten denean, azala kendu eta bakailoaren haragi aleak banandu.
Patatak, tipula eta bakailaoa nahastu, piperbeltzaz ondu eta multzoa ongi irabiatu.
Beste kazola batean gurina sutara jarri, desegina dagoenean hirina gehitu, ongi irabiatu. Pittin bat sukaldatu eta bakailua egosi dugun esnea gehitu, denbora guztian irabiatuz, intxaur muskatua gehitu.
Bakailua labean sartzeko erretilu batera gaiberatu, ondoren besamela gehitu eta ongi nahastu. Gainetik gazta jarri eta 180º dugun labean 15-20 minutuz eduki.
Platerrean zerbitzatu.

BACALADO AL HORNO CON PATATAS Y BECHAMEL: Pelar y cortar las patatas en cuadros de uno por uno freír en aceite de oliva reservar en una fuente con papel absorbente. En el mismo aceite pochar la cebolla cortada en juliana. En una cazuela ponemos un litro de leche,cuando rompa a hervir echamos los lomos cuando empiece a hervir de nuevo lo tenemos cinco minutos retiramos del fuego y cuando se enfríe,sacamos las lajas de bacalao. Mezclamos las patatas,la cebolla,y el bacalao le echamos unas cucharadas de bechamel y mezclamos bien todos los ingredientes. En una bandeja de horno ponemos todos los ingredientes echamos el resto de la bachata y la cubrimos de queso para fundir en el horno precalentado a 180 grados de 15 a 20 minutos, servir en el mismo plato.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*