BABARRUN PIKARTA ODOLKIAREKIN ELTZE AZKARREAN
Egun hotzetan jaki bero eta potenteak beharrezko ditugu, ondoren besaulkian goxo-goxo uzten dizkigutenak. Askotan horrelako platerrak egiteko behar den denbora eta, ez ditugu prestatzen. Hona hemen eltze azkarrean prestatzeko babarrunak.
Osagaiak:
- 500gr Babarrun pikart
- 1/2 Tipula
- 4 Egosteko txorizoa
- 300gr Hirugihar
- 1/4 Edalontzi ardo zuri
- 500gr Odolkia
- 1 Erramu hosto
Denbora: 45 minutut
Prestaketa:
1.Aurreko egunean katilu batean babarrunak jarri eta ur hotza gehitu (babarrunen bikoitza) eta 6-8 orduz eduki. Bararrunak iragazi eta ongi garbirik, eltze azkarrean jarri. Tipula, txorizoak, hirugiharra (azala kendurik eta lau zatietan), erramua, odolkia eta ardo zuria gehituz sutan jarri, tapa gainean jarri bainan itxi gabe.
2.15 minutu daramanean bitsa kendu eta irakiten hasten denetik 10 minutuetara odolkia atera eta hozten utzi. Eltzea itxi eta lurruna ateratzen denetik 10 minutu eduki. Denbora pasata, ireki eta bi burruntzali babarrun hartu eta motrailuan birrindu, eltzera gehitu. Oldolkia 2zm tako xerratan zatitu.Platerrean babarrunak, txorizoa, odolkia eta piperminak gehituz zerbiztatu.