Arrautza frijituak, tita batean egiten direnak eta sekulako afaria.
4 Perts.
500gr Patata
8 Arrauzta
Gatza
1/2 Txistorra
4 Urdaiazpiko xafla
Salda:
150ml Olioa
2 Baratxuri ale
1 Koilaratxo piperrauts min
1 Koilaratxo Tabasko
1 Arrautza
Gatza
1 Koilaratxi Whisky
Lehendabizi salda prestatu. Irabilgailuaren edalontzian arrautza, baratxuria zuriturik, piperrautsa, Tabaskoa eta gatza gehitu.
Irabiatu eta olioa poliki-poliki gaineratuz mahonesa bat egin harte. Gorde.
Urdaiazpiko xaflak 6 zatitan moztu, gorde.
Patatak zuritu eta “lasto” eran zatitu. Olioztaturiko zartagi batean frijitu, paper xurgatzaile baten gainean gorde.
Hondoren arrautzak frijitu eta gorde.
Txistorra 3zm tako luizeran zatitu eta oliorik gabe frijitu, gorde.
Plater baten gainean patatak jarri, gainean urdaiazpiko xaflak eta txistorra zatiak, ganetik nahi adina mahonesa eta azkenik arrautza.
Huevos cabreados: Primero prepararemos el “caldo”. En vaso de batidora añadir huevo, ajo, pimentón, tabasco y sal. Revolver e ir añadiendo poco a poco el aceite hasta hacer una mayonesa. Reservar. Cortar las lonchas de jamón el 4 trozos. Pelar las patatas y cortas estilo”paja”, freír en sartén con abundante aceite, Reservar en plato con papel absorbente. Freí los huevos, reservar. Cortar la chistorra en trozos de 3cm y freir en sartén sin aceite, reservar. En plato poner paratas, encima el jamón y los trozos de chistorra, tanta mayonesa como se quiera y el huevo.