![arrautzak_kabian_1](https://errezetak.eus/wp-content/uploads/2016/02/arrautzak_kabian_1-678x381.jpg)
Halako errezeta bat ikusi nuenetik irrikituan nengoen egiteko. Errezeta aunitz ikusi ondoren neurea pentsatua nuen. Azkenean egin genuen eta hona hemen pasoz-pauso.
Osagaiak:
4 Perts.
- 6 Arrautza
- 2 Piper berdeak
- 2 Patata
- 6 Indioilar urdaiazpiko xerra
- 6 Hirugiarra xerra
- Condado de Almuza olioa
- Gatza
- Ardo zuria
- Gurina
Prestaketa:
1.Patatak zuritu eta zm-tako lodiera duen makiletan zatitu. Ondoren Condado de Almuza olioarekin frijitu, gorde. Piper berdeak garbirik ditugula 2zm tako laukietan zatitu.
![](https://errezetak.eus/wp-content/uploads/2020/12/arrautzak_kabian_3-768x1024.jpg)
2.Zartagin batean frijitu eta erdi eginak daudenean ardo zuria (nahi adina) gehitu eta 5 minutuz egosi, azken minutuan hirugiharra gehitu 2 zm-tako zatitan, gorde.
![](https://errezetak.eus/wp-content/uploads/2020/12/arrautzak_kabian_5-768x1024.jpg)
3.Gurina erabiliz katiluaren barneko zati margotu. Katiluaren barnean indioilar xerrak jarri, hiru bakoitzeko, kontutan artuz honekin saski bat egin behar dugula.
![](https://errezetak.eus/wp-content/uploads/2020/12/arrautzak_kabian_7-768x1024.jpg)
4.Honen gainean patata frijituak jarri eta piper berde nahi adina eta arrautzak kraskatu.
![](https://errezetak.eus/wp-content/uploads/2020/12/arrautzak_kabian_9-1024x768.jpg)
5.Beroa 170º gradutan bero dugula , 10-12 minutuz labekatu edo arrautzak mamitu arte. Labetik atera eta kontu handiz urdaiazpikoa katilutik ateraz, habia platerean zerbitzatu.
![](https://errezetak.eus/wp-content/uploads/2020/12/arrautzak_kabian_10-1024x768.jpg)