Kanapeak edo gosegarriak. Alako bazkari garrantzitsu bat dugunean bakarrik jaten duguna, batzu egiteko konplexuak, beste batzu, ordea, errezak.
6 Perts. 15 min.
6 Ogi xerra
75gr Gurina
75gr Rokefort gazta
6 Intxaurra
30 Mahaspasa
Kuminoa
Piperbeltza
Perrexila
Kaiena
Intxaurrak kaskatu eta erditik zaitu.
Perrexila garbitu eta fin-fina moztu.
Gurinarekin lan egin tonu krematsua hastu arte.
Rokefort gazta sardexka batekin zapaldu, gurina, mahaspasak, kuminoa (nahi adina) eta kaiena (txiki-txiki mozturik, bi ale) gehitu. Multzoa ongi nahastu.
Ogi xigortuaren gainean pasta jarri eta honen gainean intxaur erdi bat.
CANAPÉ DE ROQUEFORT-NUECES Y PASAS: Pelar las nueces y partirlas por la mitad. Lavar y cortar el perejil. Trabajar la mantequilla hasta que adquiera un tono cremoso. Aplastar el roquefort con tenedor, añadir mantequilla, pasas, perejil, comino y cayena. Mezclar todo. Colocar la pasta encima del pan tostado y en cada rebanada media nuez.