ROKEFORT INTXAUR ETA MAHASPASEN KANAPEA

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Kanapeak edo gosegarriak. Alako bazkari garrantzitsu bat dugunean bakarrik jaten duguna, batzu egiteko konplexuak, beste batzu, ordea, errezak.

6 Perts. 15 min.
6 Ogi xerra
75gr Gurina
75gr Rokefort gazta
6 Intxaurra
30 Mahaspasa
Kuminoa
Piperbeltza
Perrexila
Kaiena


Intxaurrak kaskatu eta erditik zaitu.

Perrexila garbitu eta fin-fina moztu.

Gurinarekin lan egin tonu krematsua hastu arte.

Rokefort gazta sardexka batekin zapaldu, gurina, mahaspasak, kuminoa (nahi adina) eta kaiena (txiki-txiki mozturik, bi ale) gehitu. Multzoa ongi nahastu.

Ogi xigortuaren gainean pasta jarri eta  honen gainean intxaur erdi bat.

CANAPÉ DE ROQUEFORT-NUECES Y PASAS: Pelar las nueces y partirlas por la mitad. Lavar y cortar el perejil. Trabajar la mantequilla hasta que adquiera un tono cremoso. Aplastar el roquefort con tenedor, añadir mantequilla, pasas, perejil, comino y cayena. Mezclar todo. Colocar la pasta encima del pan tostado y en cada rebanada media nuez.

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