![arroza_alberjina_almendra_1](https://errezetak.eus/wp-content/uploads/2016/06/arroza_alberjina_almendra_1-678x381.jpg)
Gutxitan alberjinia jaten dugu. Mingotsa suertatzen zitzaidan eta ez nuen batere gustuko. Mingotsa kentzeko trukoa ikasi nuenean errezetak begiratzen eta propioa asmatu nuen.
4 Perts.
- 600gr Alberjinia
- 74 gr Almendra
- 100gr Baratxuri frekoa
- 1/2 Koilaratxi intxaur muskatua
- 1/2 Koilaratxo kuminoa
- 120gr Soja gozoa
Arroza egiteko,
- 4 Baratxuri ale
- Azafraia
- 2 Edalontzi ur basmati arroza
- 4 Edalontzi ura
- Condado de Almuza olioa
- Gatza
1.Alberjinia garbirik bi muturrak moztu ondoren 2x2zm tako kubotan zatitu.
![](https://errezetak.eus/wp-content/uploads/2021/01/arroza_alberjina_almendra_3-768x1024.jpg)
2.Katilu batean jarri eta gatzez ondu ( horrela mingotsa kenduko diogu) eta 10 minutuz eduki.
![](https://errezetak.eus/wp-content/uploads/2021/01/arroza_alberjina_almendra_4-768x1024.jpg)
3.Denbora pasa eta, uraren laguntzaz ondo garbitu eta lehortu.
![](https://errezetak.eus/wp-content/uploads/2021/01/arroza_alberjina_almendra_5-768x1024.jpg)
4.Baratxuriak freskoak fin zatitu, Condado de Almuza duen zartagin batean baratxuriak gehitu eta su motelean sukaldatu. 2-3 minutuetara alberjina eta almendrak gehitu, gatzez ondu eta 6-8 minutuz sukaldatu.
![](https://errezetak.eus/wp-content/uploads/2021/01/arroza_alberjina_almendra_8-768x1024.jpg)
5.Intxaur muskatua eta kuminoa gehitu irabiatu eta Soja salda gaineratuz alberjinia bigun egon arte egosi.
![](https://errezetak.eus/wp-content/uploads/2021/01/arroza_alberjina_almendra_10-768x1024.jpg)
6.Bitartean basmati arroza garbitu (txino batean arroza dugula ur ugari gainetik bota).
![](https://errezetak.eus/wp-content/uploads/2021/01/arroza_alberjina_almendra_11-1024x768.jpg)
7.Kazola batean Condado de Almuza olioa gehitu, bero dagoenean baratxuri aleak brunoisen zatituak eta azafraia.
![](https://errezetak.eus/wp-content/uploads/2021/01/arroza_alberjina_almendra_12-768x1024.jpg)
8.Dantzan hasten direnean arroza gehitu eta irabiatu, kolorea aldatzen duenean ura eta gatza gehitu, 8 minutuz egosi. Plater batean 2 koilarakada arroza eta beste bi alberjinia jarriz zerbitzatu.
![](https://errezetak.eus/wp-content/uploads/2021/01/arroza_alberjina_almendra_14-768x1024.jpg)