![haizetsuko_orburuak_1](https://errezetak.eus/wp-content/uploads/2016/05/haizetsuko_orburuak_1-678x381.jpg)
Orburuak udaberri eta udazkenean biltzen dira, askotan uztaila arte ernetzen den landarea. Normalean haurrek gustuko ez dutean baina helduei zoratzen gaituena. Hona hemen Nafarroan jaten den modurik zabalduenaren errezeta.
Osagaiak:
4 Perts.
- 16 Orburu
- 200gr Urdaiazpiko
- 1 Tipula
- 2 Baratxuri ale
- Irina
- Condado de Almuza olioa
- 1/2 Limoia
- Ozpina
- 1/2 Edalontzi Ardo zuria
- 1 Edalontzi ura edo barazki salda
Prestaketa:
1.Kazola bat urez, koilarakada bat irina eta ozpina, limoi erdiaren zukua gehitu eta gatzez ondu.
![](https://errezetak.eus/wp-content/uploads/2020/12/haizetsuko_orburuak_3-768x1024.jpg)
2.Orburuei kanpoko hostoak eta punta moztu. Ondoren hasierako zatia moztu, erditik banandu eta kazolan sartu, sutara jarri eta 20-25 minutuz egosi.
![](https://errezetak.eus/wp-content/uploads/2016/05/haizetsuko_orburuak_4-768x1024.jpg)
![](https://errezetak.eus/wp-content/uploads/2020/12/haizetsuko_orburuak_5-768x1024.jpg)
![](https://errezetak.eus/wp-content/uploads/2020/12/haizetsuko_orburuak_6-768x1024.jpg)
3.Sardexka erraz sartzen denean egosita izango ditugu. Egosiak daudenean orburuak xukadera batera pasa, gorde.
![](https://errezetak.eus/wp-content/uploads/2020/12/haizetsuko_orburuak_9-768x1024.jpg)
4.Condado de Almuza olioztaturiko kazola zapal batean baratxuri aleak eta tipulak brunoisen zatituta gehitu eta gatzez ondurik multzoa potxatu. Kolore horixka hartzen duenean 1/2zm-tako xafletan zatitutako urdaiazpikoa gehitu, minutu batez sukaldatu. Koilaratxo bat irin gehitu eta multzoa irabiatu irina desagertu arte.
![](https://errezetak.eus/wp-content/uploads/2020/12/haizetsuko_orburuak_12-768x1024.jpg)
5.Sutik aldendu eta ardoa gaineratuz multzoa irabiatu salda gizendu arte.
![](https://errezetak.eus/wp-content/uploads/2020/12/haizetsuko_orburuak_13-768x1024.jpg)
6.Sutara jarri eta behar adina barazki salda gaineratuz, bi minutuz egosi.
![](https://errezetak.eus/wp-content/uploads/2020/12/haizetsuko_orburuak_13-1-768x1024.jpg)
7.Orburuak gehitu eta bero daudenean platerean zerbitzatu.
![](https://errezetak.eus/wp-content/uploads/2020/12/haizetsuko_orburuak_14-1024x768.jpg)