![Zainzuri errea](https://errezetak.eus/wp-content/uploads/2024/04/IMG_20240409_213321-678x381.jpg)
Nafarroako bai erdialde eskualdean bai erriberako altxorra dugu. Gehienetan egosia prestatzen den jakia dugu, ala ere, beste modu batzuk daude.
2 Perts.
Osagaiak:
- Nahi adina zainzuri zuriak
- Olioa
- Gatz maluta
- Ura
Prestaketa:
1.Zainzuriari bukaeratik hasita 1/3 moztu, ondoren azal-kentzeko gailua erabiliz hiru alditan pasa kanpoko azala kentzeko asmoz. Ura erabiliz garbitu, gorde.
![](https://errezetak.eus/wp-content/uploads/2024/04/IMG_20240409_195016-300x224.jpg)
2.Labea berotu 190º. Zainzuriak labeko erretiluan sakabanatu eta olio pittin bat gainetik jarri. 25 Minutuz labekatu. Denbora pasata, plater edo erretilu batera pasa eta gatz malutekin ondu, zerbitzatu.
![](https://errezetak.eus/wp-content/uploads/2024/04/IMG_20240409_212954-300x224.jpg)