![Bakailao_piper_beteak_1](https://errezetak.eus/wp-content/uploads/2017/06/Bakailao_piper_beteak_1-678x381.jpg)
Ordu eta erdi pasatxo kostako zaizu piper beteak egitea, hozkailuan eraman behar duen denbora kontutan hartu gabe, bainan merezi duen platerra dugu hau, bexamela fina ateratzekotan, sekulako jakia prestuta…
Osagaiak
- 4 Perts.
- 12-15 Pikillo piper
- 250gr Bakailaoa
- 350ml Esne
- 1 Tipula
- 2 Baratxuri ale
- 1 Porru
- 30gr Oliba olioa
- 25gr Gurina
- 55gr Irin
- Gatza
- Piperbeltz zuri
- Ardo zuuria
- Saltsarentzako:
- 3 Pikillo piper
- 1 Porru
- 200ml Esnegain-likidoa
- Gatza
Prestaketa:
1.Porruari zati berdea kendu eta garbitu. Tipula, porrua eta baratxuri aleak brunoisen zatiturik olioztaturiko zartagi batera gaineratu, gatzez ondu eta su motelean multzoa potxatu 4-5 minutuz.
Ardo zuria gehitu eta 5 minutuz multzoa sukaldatu.
![](https://errezetak.eus/wp-content/uploads/2022/11/Bakailao_piper_beteak_3-225x300.jpg)
2.Biguna dagoenean baina kolorerik hartu gabe, bakailaoa gehitu, multzoa irabiatu eta 2 minutuz egin, gorde.
![](https://errezetak.eus/wp-content/uploads/2022/11/Bakailao_piper_beteak_5-300x225.jpg)
3.Beste zartagi batean gurina desegin, deseginda dagoenean irina gehitu, sukaldatu kolore horia hartu arte eta sutik aldendu. Hotza dagoenean, su indartsuan jarri eta esnea gehitu, poliki-poliki, irabiatuz loditu arte. Lodia dagoenean sua moteldu eta piperbeltz zuria gehitu, irabiatu era bakailaoa dagoen zartagira gaineratu, multzoa ongi irabiatu eta hozten utzi. Epela dagoenean, bexamela hozkailara sartu, ordu batez.
![](https://errezetak.eus/wp-content/uploads/2022/11/Bakailao_piper_beteak_6-225x300.jpg)
4.Bitartean salda prestatuko da, porruari zati berdea kendu eta garbitu. Brunoisen zatiturik olioztaturiko zartagi batean gatzez ondurik potxatu, bigun dagoenean piperrak zatiturik gehitu, hiru minutuetara esnegaina gaineratu. 5 Minutuz egin ondoren irabilgailutik pasa. Gorde
![](https://errezetak.eus/wp-content/uploads/2022/11/Bakailao_piper_beteak_10-300x225.jpg)
5.Kazola zapal batean salda gaineratu. Piperrak koilaratxo batekin bete, eta kazola gainean jarri. Su motelean piperrak bero daudenean zerbitzatu.
![](https://errezetak.eus/wp-content/uploads/2022/11/Bakailao_piper_beteak_12-1-225x300.jpg)
![](https://errezetak.eus/wp-content/uploads/2022/11/Bakailao_piper_beteak_13-225x300.jpg)