![IMG20210911135727](https://errezetak.eus/wp-content/uploads/2021/09/IMG20210911135727-678x381.jpg)
Uda bukatzean bikote batekin bazkaria egin ohi dugu, bietako baten igerilekuan. Aurten gosegarriak eraman behar genituen eta, erosi ordez, nik prestatzea erabaki nuen.
Osagaiak:
- 2 Baratxuri alea
- 1 Piper berdea
- 1/2 Tipula
- 1 Txile habanera
- 1/2 Piper gorria
- 400gr Tomate birrindua
- 200gr Tomate frijitua
- Natxo poltsa
Prestaketa:
1.Tipula eta baratxuriak zuritu eta brunoisen zatitu, piper berdea eta gorria garbitu eta 1x1zm zatiak egin.
![](https://errezetak.eus/wp-content/uploads/2021/09/IMG20210911105019-1024x768.jpg)
2.Zartagin batera olioa gehitu eta bero dagoenean baratxuria gaineratu. Dantzan hasten denean tipula eta piperrak gehitu, gatzez ondu eta 5 minutuz sukaldatu.
![](https://errezetak.eus/wp-content/uploads/2021/09/IMG20210911110236-1024x768.jpg)
3.Txile habanerari haziak kendu, garbitu eta ongi txikitu. Zartaginari gehitu, bi minutuz sukaldatu. Tomate birrindu eta frijitua gehitu eta 10 minutuz egosi.
![](https://errezetak.eus/wp-content/uploads/2021/09/IMG20210911111131-1024x768.jpg)
4.Aproposa den erretilu batean zerbitzatu hotza dagoenean, natxoak aldamenean utziz.
![](https://errezetak.eus/wp-content/uploads/2021/09/IMG20210911135710-1024x768.jpg)