![IMG20210819140354](https://errezetak.eus/wp-content/uploads/2021/08/IMG20210819140354-678x381.jpg)
Askotan afari gisa arraina dugu eta, era azkar eta gozo bat txipiroiak plantxan egitea dugu.
Osagaiak:
2 Perts.
- 400gr Txipiroia
- 2 Baratxuri alea
- Perrexila
- 1/4 Edalontzi ardo zuria
- 4 Koilarakada olioa
- Ezkata-gatza
Prestaketa:
Txipiroiak garbitu. Zartagina sutan jarri eta 2 koilarakada olioa gehitu, bero dagoenean txipiroiak gorritu bi aldeetatik (2 minutu alde bakoitzeko).
![](https://errezetak.eus/wp-content/uploads/2021/08/IMG20210819135745-1024x768.jpg)
Bitartean baratxuri aleak zuritu eta motrailu batean geratzen den olioa, ardo zuria eta perrexila txikiturik gehitu, multzoa birrindu.
![](https://errezetak.eus/wp-content/uploads/2021/08/IMG20210819134824-1024x768.jpg)
Behin txipiroiak eginak daudela zartaginetik atera eta bertan motrailuaren multzoa gehitu, baratxuria gorritu arte sukaldatu.
![](https://errezetak.eus/wp-content/uploads/2021/08/IMG20210819135946-1024x768.jpg)
Bukatzeko, txipiroiak zartaginari berriro gehitu, bira batzuk eman zerbitzatzeko platerera atera. Azkenik gatza gaineratuz zerbitzatu.
![](https://errezetak.eus/wp-content/uploads/2021/08/IMG20210819140101-1024x768.jpg)
Leave a Reply
Iruzkinak bidaltzeko saioa hasi behar duzu.