![eltze_zopa_1](https://errezetak.eus/wp-content/uploads/2015/01/eltze_zopa_1-678x381.jpg)
Udazken eta neguko egun hotzak datozenean, etxera iristean, amonaren zopa gorputza berotzeko ezinbestekoa da.
Osagaiak
6 Perts.
3 Lukainka
Belauna 1
Hegal zati bat
Lepo zati bat
Bizkarrezur zati bat
Oilasko hanka azalik gabe
75 gr Fideo
2 Porru
2 Azenario
10 Leka
Gatza
Prestaketa:
1.Azenarioa zuritu. Lekei puntak kendu. Porruei behar diren azalak kendu. Azenario, leka eta porruak garbitu. Belaun, hegal, lepo eta bizkarrezur zatiak garbitu. Eltze batean osagai guztiak sartu.
![](https://errezetak.eus/wp-content/uploads/2020/10/eltze_zopa_3-768x1024.jpg)
2.Estali arte urez gehitu (3L) eta koilarakada bat gatz litro bakoitzeko gaineratuz sutan ipini. Bitsa kenduz, irakiten hasten denetik bi orduz egosi.
![](https://errezetak.eus/wp-content/uploads/2020/10/eltze_zopa_4-768x1024.jpg)
3.Denbora pasata barazki eta hezurrak kendu, oilasko hankari haragia kendu eta txikiturik eltzera gehitu.
![](https://errezetak.eus/wp-content/uploads/2020/10/eltze_zopa_7-1024x768.jpg)
4.Fideoak gaineratu eta bost minutuz egosi. Eltzean zerbitzatu.
![](https://errezetak.eus/wp-content/uploads/2020/10/eltze_zopa_8-768x1024.jpg)