![esne_frijitua_xixona_1](https://errezetak.eus/wp-content/uploads/2014/01/esne_frijitua_xixona_1-678x381.jpg)
Xuxona turroia jateko beste modu gozo bat.
Osagaiak:
6 Perts.
Esne osoa 1L
95gr Maizena
100gr Azukre
Makila 1 kanela
2 Limoizko azal
2 Arrautza
150gr Xixona turroia
Film plastikoa
Irina
Olioa
Prestaketa:
![](https://errezetak.eus/wp-content/uploads/2020/07/esne_frijitua_xixona_2-1024x768.jpg)
Lapiko batean 3/4 esne ipini, kanela eta limoizko azalekin eta sutara. Irakiten hasten den momentuan , sua itzali eta 30 minutuz jalki.
![](https://errezetak.eus/wp-content/uploads/2020/07/esne_frijitua_xixona_3-1024x768.jpg)
Xixona turroia sardexka batekin zapaldu.
![](https://errezetak.eus/wp-content/uploads/2020/07/esne_frijitua_xixona_4-1024x768.jpg)
Denbora pasata, limoia eta kanela baztertu ondoren sua piztu. Gainerako esnea lapikora gehitu eta sutara. Turroia poliki-poliki gehituz joango gara, esnea berotzen den bitartean
![](https://errezetak.eus/wp-content/uploads/2020/07/esne_frijitua_xixona_5-1024x768.jpg)
Irakiten hasten denean maizena eta azukrea (azkeneko biak multzo bat eginik) gehitu eta irabiatu loditu arte.
![](https://errezetak.eus/wp-content/uploads/2020/07/esne_frijitua_xixona_6-1024x768.jpg)
Loditzean erretilu busti batera jaurtiko dugu zm bateko loditasuna emanez (azala leuna geratu behar da). Film plastikoarekin estali eta hozkailura.
![](https://errezetak.eus/wp-content/uploads/2020/07/esne_frijitua_xixona_7-1024x768.jpg)
Frijitu aurretik, laukietan zatitu, arrautza-irinetan pasa eta frijiturik paper xurgatzaile baten gainean ipini.
![](https://errezetak.eus/wp-content/uploads/2020/07/esne_frijitua_xixona_9-1024x768.jpg)
Zerbitzatu aurretik azukre eta kanela birrindua gainetik jaurti.