![katalan_krema_1](https://errezetak.eus/wp-content/uploads/2013/12/katalan_krema_1-678x381.jpg)
Oso gozozalea ez naiz, normalean ez dut postrerik jaten, baina egia esan behar badut, katalan krema edo krema oro har zoratzen nau.
Osagaiak:
4 Perts.
1/2L Esne
4 Arrautzen gorringoa
75gr Azukre
30gr Maizena
Limoi azala
Kanela
Karamelatzeko azukrea
Prestaketa:
![](https://errezetak.eus/wp-content/uploads/2020/07/katalan_krema_3-1024x768.jpg)
Lehendabizi lapiko batean limoizko bi azal eta kanela adarra esnearekin sutara jarri, irakiten hasten denean itzali. Erreserbatu.
![](https://errezetak.eus/wp-content/uploads/2020/07/katalan_krema_5-1024x768.jpg)
Katilu batean arrautzen gorringoa eta azukrea nahastu, apartu arte, ondoren maizena isuri eta berriro nahastu.
![](https://errezetak.eus/wp-content/uploads/2020/07/katalan_krema_8-1024x768.jpg)
Esneari azalak eta adarra kendu eta poliki-poliki katiluaren nahasia gaineratu (lapikoa sutan dugula). Loditzen joango da , irakiten hasi arte.
![](https://errezetak.eus/wp-content/uploads/2020/07/katalan_krema_9-1024x768.jpg)
Momentu honetan ohizko buztin ontzietan (edo gertu daukagun ontzian) isuriko dugu, hoztu arte.
![](https://errezetak.eus/wp-content/uploads/2020/07/katalan_krema_11-1024x768.jpg)
Azukre koilarakada bat ontzi gainean sakabanatuko dugu eta soplete baten laguntzarekin karamelatuko dugu.