![untxia_nafar_erara_1](https://errezetak.eus/wp-content/uploads/2013/12/untxia_nafar_erara_1-678x381.jpg)
Liburu zahar batetik erreskatatu dudan errezeta bat.
Osagaiak:
4 Perts.
Untxi 1
3-4 Tomate eldu
Tipula 1
2 Baratxuri ale
Limoi 1
Erramu hosto 1
Erromeroa
Perrexila
Piperbeltza
Ardo zuria (edalontzi bat)
Olioa
Irina
Gatza
Prestaketa:
![](https://errezetak.eus/wp-content/uploads/2020/07/untxia_nafar_erara_2-1024x768.jpg)
Untxia zatiturik gatzez ondu, limoia zukutu untxiaren gainean, erreserbatu.
![](https://errezetak.eus/wp-content/uploads/2020/07/untxia_nafar_erara_4-1024x768.jpg)
Baratxuriak eta tipula zurituz, brunoisen zatitu. Tomateei azala kendu eta kubotan zatitu.
![](https://errezetak.eus/wp-content/uploads/2020/07/untxia_nafar_erara_5-1024x768.jpg)
![](https://errezetak.eus/wp-content/uploads/2020/07/untxia_nafar_erara_8-1024x768.jpg)
Ondoren gatzez ondu, baratxuria eta ardoa gehitu ondoren erramua, erromeroa, perrexila, tomatea eta piperbeltza gehituz lapikoa estalirik dugula 30 minutuz egosi (edo multzoa egina arte). Lapikoan zerbitzatu.