![gibela_birrineztatua_tipula_1](https://errezetak.eus/wp-content/uploads/2013/12/gibela_birrineztatua_tipula_1-678x381.jpg)
Gibela prestatzeko beste modu bat, urtsu eta jerez-ari esker, zaporetsua.
Osagaiak:
4 Perts.
400gr Bildots gibel
Esnea
Gatza
Piperbeltza
Olioa
Ogi birrindua
Irina
1 Tipula
1 Arrautza
Prestaketa:
![](https://errezetak.eus/wp-content/uploads/2020/07/gibela_birrineztatua_tipula_2-1024x768.jpg)
Gibela xerra, gatzaz ondurik esne hotzean 15 minutuz edukiko dugu.
![](https://errezetak.eus/wp-content/uploads/2020/07/gibela_birrineztatua_tipula_3-1024x768.jpg)
Gibela irinetik, arrautzatik (plater sakon batean arrautza, koilarakada bat ur eta olioa gaineratu, piperbeltza eta gatzez ondurik, multzoa irabiatu) eta ogi birrindutik pasa.
![](https://errezetak.eus/wp-content/uploads/2020/07/gibela_birrineztatua_tipula_4-1024x768.jpg)
Zartagin batean frijitu.
![](https://errezetak.eus/wp-content/uploads/2020/07/gibela_birrineztatua_tipula_5-1024x768.jpg)
Bitartean beste zartagin batean, tipula julianan zatitu olioarekin potxatu eta kolore horia hartzen duenean, Jerez lehorra gaineratu. Platerean zerbitzatu.