![azpizuna_anana_saltsa_1](https://errezetak.eus/wp-content/uploads/2013/12/azpizuna_anana_saltsa_1-678x381.jpg)
Azpizuna beste modu batean jatearren, eta hozkailuan anana pote bat irekita zegoela, errezeta hau prestatu genuen.
Osagaiak:
4pets.
2 Azpizun
6 Anana xafla
Ananazko zuku edalontzi 1
Ketchup 3 koilarakada
Ziape koilarakada 1
Tipula 1
Gatza
Azukrea
Olioa
Prestaketa:
![](https://errezetak.eus/wp-content/uploads/2020/07/azpizuna_anana_saltsa_3-1024x768.jpg)
Lapikoa olioztatu ondoren brunoisen zatitutako tipula potxatuko dugu. Tipulak kolorea hartzen duenean azukrea gehitu eta potxatua dagoenean, ketxup, ziapea eta anana zati txikitan.
![](https://errezetak.eus/wp-content/uploads/2020/07/azpizuna_anana_saltsa_5-1024x768.jpg)
Multzoa sukaldatu eta ananaren zukua gaineratuz, su motelean edukiko dugu.
![](https://errezetak.eus/wp-content/uploads/2020/07/azpizuna_anana_saltsa_6-1024x768.jpg)
Zartagin bat artu, olioztatu eta su bizian jarri. Olioa bero dagoenean azpizun xaflak (gordinik gabe) frijitzen ditugu (bakarrik poroak itxi) eñean lapikoan utziko ditugu.
![](https://errezetak.eus/wp-content/uploads/2020/07/azpizuna_anana_saltsa_7-1024x768.jpg)
Frijitzen bukatzen dugunean, multzoa 5 minutuz sukaldatu. Platerean zerbitzatu.