![porrusalda_1](https://errezetak.eus/wp-content/uploads/2013/11/porrusalda_1-678x381.jpg)
Osagaiak:
8 Perts.
700gr Porru
250gr Patata
250gr Azenario
2 Tipulin
Oilasko salda 1L
Olioa
Gatza
Prestaketa:
Lapiko bat olioztatu eta tipulina gehituko dugu brunoisen zatiturik.
![](https://errezetak.eus/wp-content/uploads/2020/07/porrusalda_2-1024x768.jpg)
Potxatu hondoren, azenarioa (xerratan zatiturik) gehitu.
![](https://errezetak.eus/wp-content/uploads/2020/07/porrusalda_3-1-1024x768.jpg)
Multzoa sueztitu, patatak zatiturik gaineratu eta oilasko salda gehituko dugu (kontutan hartu behar da salda patatak estaltzea, bestela uraz lagundu).
![](https://errezetak.eus/wp-content/uploads/2020/07/porrusalda_5-1024x768.jpg)
Irakiten hasten denean, porruak gehitu, hauek garbi eta 2.5zmtan zatiturik ditugula.
![](https://errezetak.eus/wp-content/uploads/2020/07/porrusalda_6-1024x768.jpg)
Gatzez ondu eta lapikoa estalirik dugula, 20 minutuz egosiko dugu su motelean. Lapikoan zerbitzatu.