![guakamole_6](https://errezetak.eus/wp-content/uploads/2014/01/guakamole_6-678x381.jpg)
Mexikar gastronomia munduan ezaguna eta niretzako jakirik oberena…
Osagaiak:
8 Perts.
Bi Ahuakate
Tipula fresko bat
Bi baratxuri
Tomate bat
Tabasco
Olioa
Lima bat
Gatza
Natxoak
Prestaketa:
![](https://errezetak.eus/wp-content/uploads/2020/07/guakamole_1-1-1024x768.jpg)
Ahuakatea erditik zatitu eta hazia labanaren laguntzaz kendu.
![](https://errezetak.eus/wp-content/uploads/2020/07/guakamole_2-1-1024x768.jpg)
Koilaratxo batekin ahuakatea azaletik bereizi eta erretilu batean utziz, sardexka batekin birrindu.
![](https://errezetak.eus/wp-content/uploads/2020/07/guakamole_3-1-1024x768.jpg)
Tomatea, baratxuriak eta tipula brunoise eran zatiturik ahuakatearekin nahastu.
![](https://errezetak.eus/wp-content/uploads/2020/07/guakamole_5-1-1024x768.jpg)
Olioa, gatza eta tabaskoa nahi adina gehituz hozkailu batean sartu, zerbitzatu arte. Natxoekin zerbitzatu eta jan daitezke.