![Pasta_betea_karbonara_1](https://errezetak.eus/wp-content/uploads/2013/10/Pasta_betea_karbonara_1-678x381.jpg)
Alabak izugarri gustuko duten platera, erreza eta 40 minututan prestatu dezakezuna.
Osagaiak:
6 Perts.
3 kutxa Pasta fresko betea
Haragiz betea
Gaztaz betea
Ziazerbaz betea
10 Xafla hirugihar ketua
2 Gaztatxo
500ml Esne-gain likidoa
Gazta urratua
1 Tipula
Piperbeltza
Ardo zuria
Olioa
Prestaketa:
![](https://errezetak.eus/wp-content/uploads/2020/07/pasta_betea_karbonara_7-1024x768.jpg)
Pasta freskoa egosteko, lapiko bati 3L ur gehitu. Gatza eta oiloa erantsiz sutara. Irakiten hasten denean pasta gehituz 4 eta 6 min itxarongo dugu (pasta al-dente dugun arte), gorde.
![](https://errezetak.eus/wp-content/uploads/2020/07/pasta_betea_karbonara_3-1024x768.jpg)
Lapiko baxu batean oiloa bero dugunean tipula txikitua gehitu (gatza pittin bat erantsiz, tipulak daukan ura aterako du, horrela obe egosiz). Tipula potxatu ondoren hirugiharra zatitu eta erantsi.
![](https://errezetak.eus/wp-content/uploads/2020/07/pasta_betea_karbonara_4-1024x768.jpg)
Tipula potxatu ondoren hirugiharra zatitu eta erantsi. Multzoa egina dagoenean ardo zuria gehitu eta 10 min. egosi (alkohola 10min behar ditu lurruntzeko).
![](https://errezetak.eus/wp-content/uploads/2020/07/pasta_betea_karbonara_5-1024x768.jpg)
Esne-gaina erantsi eta, piperbeltza nahi adina gehitu ondoren 5 minutuz egosi. Pasta gehitu, ongi nahastu eta gazta urratua erantsi.
![](https://errezetak.eus/wp-content/uploads/2020/07/psata_betea_karbonara_8-1-1024x768.jpg)