![sahietsak_arroza_saldatsua_1](https://errezetak.eus/wp-content/uploads/2014/04/sahietsak_arroza_saldatsua_1-678x381.jpg)
Plater erreza eta bakarra, ez du denbora gehiegi eramaten eta ahurrek izugarri gustuko dutena.
Osagaiak:
4 Perts.
900gr Txerri saihets
300gr Arroza
3 Azenario
250gr Perretxiko
2L Oilasko salda
3 Baratxuri ale
Piperbeltza
Olioa
Gatza
Prestaketa:
![](https://errezetak.eus/wp-content/uploads/2020/08/sahietsak_arroza_saldatsua_2-1024x768.jpg)
Lehendabizi saihetsak banan-banan bereiziko ditugu, ondoren gatza eta piperbeltzaz ondurik, lapiko baxu batean frijituko ditugu, gorde.
![](https://errezetak.eus/wp-content/uploads/2020/08/sahietsak_arroza_saldatsua_3-1024x768.jpg)
Oilasko salda berotzera ipini.
![](https://errezetak.eus/wp-content/uploads/2020/08/sahietsak_arroza_saldatsua_4-1024x768.jpg)
Lapiko berberean baratxuriak (xaflatan zatiturik), perretxikoen enborrak (brunoisen zatiturik) eta azenarioak (hauek xafla fin-finak eginik) frijituko ditugu.
![](https://errezetak.eus/wp-content/uploads/2020/08/sahietsak_arroza_saldatsua_5-1024x768.jpg)
Multzoa egina dugunean arroza gehituz minutu pare batez frijituz salda aldi batez gehitu (arroza zati bakoitzetik hiru salda zati).
![](https://errezetak.eus/wp-content/uploads/2020/08/sahietsak_arroza_saldatsua_6-1024x768.jpg)
Saihetsak gehitu eta 15-17 minutuz egosi.
![](https://errezetak.eus/wp-content/uploads/2020/08/sahietsak_arroza_saldatsua_7-1024x768.jpg)
Perretxikoen txapela xafletan zatituz, gatzez ondu eta olio pittin batekin zartaginean frijitu, egina dagoenean arrozari gehitu.
![](https://errezetak.eus/wp-content/uploads/2020/08/sahietsak_arroza_saldatsua_8-1024x768.jpg)
Arroza salda gehiegi xurgatzen badu, arazorik gabe, gehiago gehitu (baina beti beroa egon behar da). Lapiko edo erretilu batean zerbitzatu.