LUPIA ERREA

Igandeak labean jakiak egiteko erabiltzen ditugu, ala nola, errezeta berriekin jolasteko. Hemen duzue igande bateko emaitza.

Osagaiak:

6 Perts.  

2 Lupia

Perrexila

4 Baratxuri

Ogi birrindua

4 Patata

Ardo zuria

Ura

Gatza

Olioa

Limoia 1  

Prestaketa:

Labea 150ºtan berotzen jarri. Patatak zuriturik, ur hotzetik pasa eta lehortuz, xaflatan zatitu (0.5 zm-tako lodiera emanez). Labearentzako erretiluan patatak sakabanatu, gatzez ondu eta ura gehituz labera 40 minutuz.

Baratxuri aleak xaflatan zatitu eta perrexila txiki-txiki eginda 3 koilarakada ogi birrinduarekin motrailu batean ongi nahastu.

Lupiak garbirik ditugula labearen erretiluan ipini, gatzez eta limoiaren zukuarekin ondu.

Motrailuaren multzoko nahasturarekin lupiak hautseztatuz labera sartu 220ºtan 20-25 minutuz , edo lupiak urreztatu arte.

Lupiak labetik ateratzean ardo zuria gainetik isuri. Plater batean patatak eta lupia zati bat jarrita zerbitzatu.