![lupia_errea_1](https://errezetak.eus/wp-content/uploads/2014/04/lupia_errea_1-678x381.jpg)
Igandeak labean jakiak egiteko erabiltzen ditugu, ala nola, errezeta berriekin jolasteko. Hemen duzue igande bateko emaitza.
Osagaiak:
6 Perts.
2 Lupia
Perrexila
4 Baratxuri
Ogi birrindua
4 Patata
Ardo zuria
Ura
Gatza
Olioa
Limoia 1
Prestaketa:
Labea 150ºtan berotzen jarri. Patatak zuriturik, ur hotzetik pasa eta lehortuz, xaflatan zatitu (0.5 zm-tako lodiera emanez). Labearentzako erretiluan patatak sakabanatu, gatzez ondu eta ura gehituz labera 40 minutuz.
![](https://errezetak.eus/wp-content/uploads/2020/08/lupia_errea_3-1-1024x768.jpg)
Baratxuri aleak xaflatan zatitu eta perrexila txiki-txiki eginda 3 koilarakada ogi birrinduarekin motrailu batean ongi nahastu.
![](https://errezetak.eus/wp-content/uploads/2020/08/lupia_errea_4-1024x768.jpg)
Lupiak garbirik ditugula labearen erretiluan ipini, gatzez eta limoiaren zukuarekin ondu.
![](https://errezetak.eus/wp-content/uploads/2020/08/lupia_errea_5-1024x768.jpg)
Motrailuaren multzoko nahasturarekin lupiak hautseztatuz labera sartu 220ºtan 20-25 minutuz , edo lupiak urreztatu arte.
![](https://errezetak.eus/wp-content/uploads/2020/08/lupia_errea_7-1024x768.jpg)
Lupiak labetik ateratzean ardo zuria gainetik isuri. Plater batean patatak eta lupia zati bat jarrita zerbitzatu.