![IMG20211112144136](https://errezetak.eus/wp-content/uploads/2021/12/IMG20211112144136-678x381.jpg)
Astero etxean pasta dugu, normalean ostiralean. Orain dela gutxi prestatutako errezeta hementxe duzue…
Osagaiak:
4 Perts.
- 500gr Tortiglioni
- 2 Tipula txiki
- 400ml Esne-gaina
- 400gr Gazta urdina
- 160gr Intxaur oskolik gabe
- 100gr Behi gazta
- 400gr Gurina
- 2 Erramu hosto
- Gatza
- Ura
- Olioa
Prestaketa:
1.Kazola zapal bat sutan jarri eta gurina gehitu. Tipula zuritu eta marratu. Gurina urtzean, tipula gaineratu eta kolorea aldatu arte su motelean sukaldatu.
![](https://errezetak.eus/wp-content/uploads/2021/12/IMG20211112124102-1024x768.jpg)
2.Kolorea aldatzean, gatza gehitu, irabiatu eta ondoren esne-gaina gaineratu. Ongi irabiatu. Suaren intentsitatea igo eta gazta urdina gehitu.
![](https://errezetak.eus/wp-content/uploads/2021/12/IMG20211112130140-1024x768.jpg)
3.Gazta urdina desegitean, intxaur zatiak gaineratu, irabiatu eta sutik aldendu, gorde.
![](https://errezetak.eus/wp-content/uploads/2021/12/IMG20211112130921-1024x768.jpg)
4.Kazola batean ura, erramu hostoa eta gatza gehitu, sutan jarri eta irakiten hasten denean tortiglioniak gaineratu eta behar den denboraz egosi.
![](https://errezetak.eus/wp-content/uploads/2021/12/IMG20211112132716-1024x768.jpg)
5.Tortiglioniak xukatu eta beste kazolako multzorekin nahastu. Behi gazta eta piperbeltzaz hautseztatuz zerbitzatu.
![](https://errezetak.eus/wp-content/uploads/2021/12/IMG20211112134623-1024x768.jpg)