![IMG20211224222409_01](https://errezetak.eus/wp-content/uploads/2021/12/IMG20211224222409_01-678x381.jpg)
Aspaldian Pedro Ximenez ardoa errezeta batean erabili nahi nuena, gabon gaua egiteko aproposa ikusi nuen. Arratsaldean erredukzioa prestatu daiteke eta afarian, azkeneko momentuan azpizun medailoiak tita batean egin daitezkeelako.
5 Perts.
Osagaiak:
- 2 Azpizuna
- 1 Tipula haundia
- 250ml Oilasko salda
- 125ml Pedro Ximénez ardoa
- 5 80gr Mahaspasa
- 1 koilarakada Irina
- Olioa
- Gatza
- Piperbeltza
Prestaketa:
1.Tipula zuritu eta julianan ahal duzun finena moztuz. Kazola batean, 8 koilarakada olioa gehitu eta sutan jarri, bero dagoenean tipula gaineratu eta gatzez ondu. Multzoa potxatu.
![](https://errezetak.eus/wp-content/uploads/2021/12/IMG20211224124202-1024x768.jpg)
2.Mahaspasak ur edalontzi batean hidratatu.
![](https://errezetak.eus/wp-content/uploads/2021/12/IMG20211224124719-1024x768.jpg)
3.Behin tipula potxatua dugula, koilarakada bat irina gehitu, ongi irabiatu segundo batzuetan, irina koloreztatzeko eta gordin zaporea ez edukitzeko. Ondoren Pedro Ximenez ardoa gaineratu.
![](https://errezetak.eus/wp-content/uploads/2021/12/IMG20211224130654-1024x768.jpg)
4.Minutu batez irabiatu eta oilasko salda gehitu, mahaspasak xukatu eta gaineratu. Suaren intentsitatea igo irakiten hasi arte. Hondoren intentsitate erdian eduki multzoa murriztu arte. Testura krematsua geratu behar da.
![](https://errezetak.eus/wp-content/uploads/2021/12/IMG20211224133547-1024x768.jpg)
5.Azpizunari gordina kendu, 1.5zmko medailoietan zatitu. Piperbeltzaz eta gatzez ondu. Plantxa bat sutan jarri eta bero dagoenean oiloa gaineratu. Ondoren Azpizun medailoiak gehitu eta bi aldeetatik erre.
![](https://errezetak.eus/wp-content/uploads/2021/12/IMG20211224210139-1024x768.jpg)
6.Medailoiak nahi dugun putuan eginak daudenean, erretilu batera atera eta gainetik Pedro-Ximenez erredukzioa gainetik gaineratuz zerbitzatu.
![](https://errezetak.eus/wp-content/uploads/2021/12/IMG20211225160522-1024x768.jpg)