Gero eta gutxiago kostatzen zait errezeta pentsatu eta egin, eta gero eta gehiago errezetak blogera igotzea…
4 Perts.
2 Txerri belarria
1 Tipula handia
5 Iltze (espeziakoak)
3 Baratxuri alea
Piperrauts
Gatza
Ura
Olioa
Salda basatia prestatzeko:
250gr Tomate birrindua
1 Tipula handia
Olioa
Gatza
Piperrauts
2 Kaiena pipermina
1 Koilaratxo piperrautsa mina
Lehendabizi belarriak garbituko ditugu. Soplete batekin ileak erre, ondoren labana bat hartu eta belarria ongi harraskatu. Urtik pasa, gorde.
Tipula zuritu eta juliana eran zati handiak egin. Eltze azkarrean belarriak, tipula, iltze eta ura gehitu (urak belarriak estaltzeaz gain, gainetik hatz bat ur izan behar du). Sutan jarri eta ordu bat egosten egon behar da.
Kazola batera olioa gehitu, bero dagoenean tipula, baratxuri eta kaienak gaineratu, gatzez ondu eta multzoa potxatu. Ondoren piperrautsa gehitu, suaren intentsitatea igo multzoa pittin bat frijitu piperrautsa erre gabe.
Tipula bigun dugunean, kaienak kendu eta ur pittin bat gehitu, ongi nahastu eta irabiagailutik pasa.
Tomatea gehitu eta multzoa 10 minutuz egosi. Denbora pasata salda frogatu eta behar bada gatza gehitu.
Zartagin batean olioa gehiturik, pittin bat urreztatu. Plater batean zerbitzatu, alde batean belarri zatiak jarririk (nahi izanez gero piperrauts gozoa gainetik hautseztatu) eta aldamenean tomatea ipini.