![txerri_belarria_saltsan_1](https://errezetak.eus/wp-content/uploads/2014/08/txerri_belarria_saltsan_1-678x381.jpg)
Buruan neraman errezeta hau, denbora nahikotxo egitea erabili behar denez (azkenean ordu eta erdi), arratsalde ilun eta euritsu batean egin nuen.
Osagaiak:
8 Perts.
4 Txerri belarri
4 Tipula
3 Baratxuri ale
2 Azenario
4 Usaindun iltzeak
2 Cayenne Pipermina
2 Koilarakada irin
Piperrauts mina
Tomate salda
Olioa
Gatza
Prestaketa:
1.Soplete batekin txerri belarriak dituen ileak erre. Harraska urez bete eta ozpina botaz belarriak garbituko ditugu.
![](https://errezetak.eus/wp-content/uploads/2020/10/txerri_belarria_saltsan_3-1-1024x768.jpg)
2.Lapikoan 2 azenario eta 2 tipula, belarriak eta koilarakada bat gatz litro bakoitzeko bota, suan jarri eta bitsa atera, gehiago ateratzen ez denean lapiko azkarrean 50minutuz egosi.
![](https://errezetak.eus/wp-content/uploads/2020/10/txerri_belarria_saltsan_4-1-1024x768.jpg)
3.Baratxuriak ijetzi eta tipulak brunoisen zatituz olioztaturiko lapiko batean potxatu. Ondoren 2 koilarakada irin gehitu eta erre baino lehen, piperrautsa eta 6 koilarakada tomate salda gaineratu, gatzez ondu.
![](https://errezetak.eus/wp-content/uploads/2020/10/txerri_belarria_saltsan_7-1-1024x768.jpg)
4.2 minututara egositako tipulak eta azenarioak irabiagailutik pasa eta belarriak laukitan zatitu, gaineratu, 10 minutuz egosi.
![](https://errezetak.eus/wp-content/uploads/2020/10/txerri_belarria_saltsan_10-1-1024x768.jpg)