AJOARRIERO IZEBAREN ERARA

image_pdfErrezeta jaitsiimage_printErrezeta inprimatu

Nafartarren errezeta ikaragarria, izeba Pilik egiten duen bezala

Osagaiak:

4 Perts.

600gr Bakailaoa
2 Piper berdea
4 Pikillo piper

2 Tipula txiki edo 1 handia
2 Baratxuri ale
4 Arrautza
Kaiena 1
300ml tomate salda
150gr Ganba
Olioa
Gatza

Prestaketa:

Ajoarrieroa prestatu baino 24h lehenago bakailaoa gezatu beharko da . Bakailaoa zabor ontzi baten gainean astindu, ahal den gatzik gehiena kenduz.

Ondoren erretilu batean sartu eta urez estaliz 8 orduero urez aldatuko dugu (beraz 4 aldiz). 16h igaro ondoren bakailaoren azalak gehitu (hauek egun erdia behar dute), xukatu ondoren gorde.

Olioztaturiko lapiko zapal batean xafletan zatituriko baratxuriak eta kaiena frijitu , dantzan hasi eta brunoisen zatiturik dugun tipula gehitu eta segituan kubotan zatituriko piper berdeak gehituz multzoa potxatu.

Ia egina dugunean bakailaoaren azalak gehitu eta 4-5 minutuz sukaldatu, momentu honetan kaiena kendu. Tomate salda gehitu eta 10-15 minutuz egosi.

Tarte honetan piperrak tiratan ebaki ondoren  ganbak eta piperrak gehitu.

Bakailao txikitua gehitu eta 5 minutuz sukaldatu. 5 minutuz jalki bitartean zartagin batean arrautzak frijitu.

Plater batean zerbitzatu (bakailaoaren azalak kenduz) eta arrautza frijitua gainean ipiniz.

image_pdfErrezeta jaitsiimage_printErrezeta inprimatu