![IMG_20201203_144035](https://errezetak.eus/wp-content/uploads/2020/12/IMG_20201203_144035-678x381.jpg)
Askotan amaren etxean bakailaoa jartzen da, bere errezeta galdetu eta egiten hasi nintzenean, bakailaoari erabat gelatina askatu nion, beraz ez zitzaidan errezeta berdina atera, baina, nirea egin nuen…
Osagaiak:
4Perts
- 6 Bakailao isats gazitua
- 2 Piper txorizero
- 5 Baratxuri ale
- Olioa
- Ura
Prestaketa:
1.Ahurreko egunean bakailao zatiak erretilu batean uretan murgildu eta 8 orduero ura aldatu, hiru alditan urez aldatu behar da gutxienez egun osoan zehar. Behin bakailaoa gezaturik dagoenean, paper xurgatzaile batekin lehortu, gorde.
![](https://errezetak.eus/wp-content/uploads/2020/12/IMG_20201202_113314-768x1024.jpg)
2.Piper txorizeroak uretan jarri, hidratatzeko asmoz. Bitartean baratxuri aleak zuritu eta xafletan moztu.
![](https://errezetak.eus/wp-content/uploads/2020/12/IMG_20201203_131714-768x1024.jpg)
3.Kazola zapal batean olioa gehitu eta baratxuriak gaineratu, frijitu pittin bat gorritu arte. Olioa hozten utzi.
![](https://errezetak.eus/wp-content/uploads/2020/12/IMG_20201203_133418-1-1024x768.jpg)
4.Behin olioa erabat hotza dagoenean, bakalao zatiak gainean jarri, azala berantz jarriz. Ondoren olio gehiago gehitu, bakailaoaren lodieraren erdiraino.
![](https://errezetak.eus/wp-content/uploads/2020/12/IMG_20201203_135506-1024x768.jpg)
5.Su oso motelean jarri eta bi minutu pasata, sutik aldendu eta mahai baten gainean mugimendu biribilak egin 2 edo 3 minutuz, eta berriro sutara.
6.Ahurreko pausua behin eta berriro errepikatu beharko da, bakailaoak gelatina askatu arte. Ia egina dagoenean, piper txorizeroa tiratan zatitu eta gehitu.
![](https://errezetak.eus/wp-content/uploads/2020/12/IMG_20201203_143001-1024x768.jpg)