![IMG20201224221748](https://errezetak.eus/wp-content/uploads/2020/12/IMG20201224221748-678x381.jpg)
Eguberrietarako hasierako plater berri bat bilatzen, honako errezeta hau aurkitu nuen, xelebrea iruditu zitzaidan, esan beharra dago aurkitu nuen errezeta baliatuz beste berri bat egin nuela.
Osagaiak:
- 5 Endibia
- 10 Antxoa
- 2 Koilarakada ozpin zuria
- 6 Koilarakada olioa
- 1 Koilaratxo Dijon ziapea
- 1 Koilaratxo gatza
- 4 Baratxuri ale
Prestaketa:
1.Ozpin-olioa prestatzen hasiko gara. Irabiagailuaren edalontzian ozpina, olioa, Dijon ziapea, gatza eta baratxuri aleak brunoise eran zatiturik. Ongi irabiatu eta gorde.
![](https://errezetak.eus/wp-content/uploads/2020/12/IMG20201224215428-1024x768.jpg)
2.Endibiei ipurdiaren zati bat moztu eta erditik banandu. Ondoren, pintzel batekin ozpin-olio emultsioarekin marraztu.
![](https://errezetak.eus/wp-content/uploads/2020/12/IMG20201224220343-1024x768.jpg)
3.Plantxa sutan jarri eta zapala den tokitik 2 minutuz egin.
![](https://errezetak.eus/wp-content/uploads/2020/12/IMG20201224220702-1024x768.jpg)
4.Erretilu baten jainean jarri, gainetik baratxuri ozpin-olio emultsio gehiago jarriz eta antxoa bat gainetik ipiniz zerbitzatu.
![](https://errezetak.eus/wp-content/uploads/2020/12/IMG20201224221328-1024x768.jpg)