![IMG_20201116_201037](https://errezetak.eus/wp-content/uploads/2020/11/IMG_20201116_201037-678x381.jpg)
Pasa den astean, lankide batek bere baratzean kalabaza pilo bat bildu ezkero lanera eraman zituen bertakoekin banatzeko. Hurrengo egunean, gailetak eraman nituen…
Osagaiak:
- 115gr Gurina
- 80gr Azukre zuria
- 50ge Azukre beltza
- 100gr Txokolate beltza
- 200gr Irina
- 120gr Kalabaza egosia
- 1 Koilaratxo banilla esentzia
- 1 koilaratxo Kanela
- ½ koilaratxo Legamia
- Gatza pittin bat
- Ura
Prestaketa:
1.Kalabaza zuritu eta zatitxoaetan ureztaturiko kazola batera gehitu eta egosi (10 edo 15 minutu, biguna egon arte). Hozten utzi.
![](https://errezetak.eus/wp-content/uploads/2020/11/1605973019681-1024x768.jpg)
2.Kalabaza egosia sardexka batekin zapaldu, pure baten antzera geratu behar da, gorde. Gurina mikrouhinean edo kazola batean desegin.
![](https://errezetak.eus/wp-content/uploads/2020/11/IMG_20201116_174424-1024x768.jpg)
3.Bol batean bi azukre motak gehitu, ondoren gurina gaineratu. Agatxo batekin multzoa irabiatu, banilla esentzia gehitu, irabiatu.
![](https://errezetak.eus/wp-content/uploads/2020/11/IMG_20201116_175142-1024x768.jpg)
4.Ondoren kalabaza gehitu, irabiatu integratu arte. Irina, legamia, gatza eta kanela bahetu kalabaza multzoaren gainean, irabiatu. Masa homogeneoa lortu arte.
![](https://errezetak.eus/wp-content/uploads/2020/11/IMG_20201116_175316-1024x768.jpg)
5.Txokolatea zatitu eta ahurreko bolera gehitu. Nahastu. Ondoren hozkailuan sartu, 30-45 minutuz edo masa hoztu arte. Masa epela badago bolak egitea zaila suertatuko da.
![](https://errezetak.eus/wp-content/uploads/2020/11/IMG_20201116_175543-1024x768.jpg)
6.Labeko erretilu batean, laberako aproposa den papera jarri eta ondoren 50gr-ko bolatxoak egin, 13 gaileta atera zaizkit.
![](https://errezetak.eus/wp-content/uploads/2020/11/IMG_20201116_180042-1024x768.jpg)
7.Behin erretiluaren gainean jarri ditugula, pittin bat zapaldu.
![](https://errezetak.eus/wp-content/uploads/2020/11/IMG_20201116_180543-1024x768.jpg)
8.Labea bero dugula, 170ºtan 10-15 minutuz labekatu. Labetik atera eta hozten utzi.
![](https://errezetak.eus/wp-content/uploads/2020/11/IMG_20201116_181930-1024x768.jpg)