![IMG_20201018_135612](https://errezetak.eus/wp-content/uploads/2020/10/IMG_20201018_135612-678x381.jpg)
Igande batzuetan (oso gutxitan) etxean bermuta hartzen dugu, muskuiluak egiteko haitzaki ederra.
Osagaiak:
4 Perts.
- 600gr Muskuilu garbi eta egosia
- 1 Tipula
- 1 Piper gorria
- 1 Baratxuri alea
- 200ml Ardo zuria
- 4 Koilarakada tomate birrindua
- Muskuiluen ura
- Piperrauts gozoa
- 2 Kaiena
- Gatza
- Olioa
Prestaketa:
1.Baratxuria eta tipula zuritu, brunoisen zatitu. Piper gorria garbitu eta brunoisen zatitu.
![](https://errezetak.eus/wp-content/uploads/2020/10/IMG_20201018_130442-1024x768.jpg)
2.Kazola zapal bati olioa gehitu, bero dagoenean baratxuria eta kaiena gaineratu, baratxuri zatiak “dantzan” hasten direnean, tipula eta piper gorria gehitu, gatzez ondu eta multzoa potxatu su motelean.
![](https://errezetak.eus/wp-content/uploads/2020/10/IMG_20201018_130852-1024x768.jpg)
3.Behin multzoa bigun dagoela, piperrauts pittin bat gehitu (nik koilaratxo baten laurdena), pittin bat sukaldatu eta segituan tomatea gaineratu, 10 minutuz sukaldatu.
![](https://errezetak.eus/wp-content/uploads/2020/10/IMG_20201018_132148-1024x768.jpg)
4.Ondoren ardo zuria eta muskuiluen ura gehitu, suaren intentsitatea igo, eta irakiten hasten denean, muskuiluak gaineratu. Muskuiluak bero daudenean zerbitzatu.
![](https://errezetak.eus/wp-content/uploads/2020/10/IMG_20201018_133655-1024x768.jpg)
![](https://errezetak.eus/wp-content/uploads/2020/10/IMG_20201018_133827-1024x768.jpg)