![IMG_20201020_213103](https://errezetak.eus/wp-content/uploads/2020/10/IMG_20201020_213103-scaled-e1603301927185-678x381.jpg)
Aspaldian pikillo piper beteko beste errezeta bat igo nuen. Ahurrekoa gaztaina krema gainean zen, honako hau odolkia velouté batekin egina.
Osagaiak:
4 Perts.
- 18 Pikillo piperra
- 1 Odolkia
- 1 Porrua
- 1 Tipula
- 1 Baratxuri alea
- 75ml Ardo zuria
- 500ml Barazki salda
- 40gr Irina
- 200ml Esne-gain likidoa
- Olioa
- Gatza
Prestaketa:
1.Baratxuria, ½ tipula eta porrua zuritu, garbitu eta brunoisen zatitu. Kazola zapal bati olioa gehitu eta bero dagoenean barazkiak gaineratu, gatzez ondu, multzoa potxatu 10-15 minutuz edo oso biguna egon arte.
![](https://errezetak.eus/wp-content/uploads/2020/10/IMG_20201020_194552-1024x768.jpg)
2.Bitartean krema prestatuko dugu. Kazola batean olioa gehitu eta geratzen den tipula, zuriturik eta bruinosen zatitua gaineratu, gatzez ondu. Gardena egon arte potxatu. Irina gehitu eta sukaldatu kolorea aldatu arte.
![](https://errezetak.eus/wp-content/uploads/2020/10/IMG_20201020_195618-1024x768.jpg)
3.Ardo zuria gehitu eta 5 minutuz sukaldatu. Denbora pasata barazki salda eta esne-gaina gehitu eta 10 minutuz sukaldatu, gatz puntua frogatu. Gorde.
![](https://errezetak.eus/wp-content/uploads/2020/10/IMG_20201020_200227-1024x768.jpg)
4.Odolkia ireki eta kanpoko azala deuseztatu. Erabat txikitu eta barazkiak frijitu ditugun kazolari gehitu. 10 minutuz multzoa sukaldatu.
![](https://errezetak.eus/wp-content/uploads/2020/10/IMG_20201020_200232-1024x768.jpg)
5.Ondoren, kremaren 20-25 koilarakada edo 200ml gehitu, ongi nahasi. Gorde.
![](https://errezetak.eus/wp-content/uploads/2020/10/IMG_20201020_201608-1024x768.jpg)
6.Labera aproposa den kazola batean krema edo velouté a gehitu. Epela dagoenean, piperrak bete, bai eskuarekin bai koilaratxo bat erabiliz. Behin pikillo piperra beta dugunean kremaren gainean jarri.
![](https://errezetak.eus/wp-content/uploads/2020/10/IMG_20201020_202646-1024x768.jpg)
7.Labea 170º-tan berotu. Piper guztiak beteak ditugunean, 10 minutuz labekatu. Kazola bertan zerbitzatu.
![](https://errezetak.eus/wp-content/uploads/2020/10/IMG_20201020_212825-1024x768.jpg)