![IMG_20200503_215107](https://errezetak.eus/wp-content/uploads/2020/05/IMG_20200503_215107-scaled.jpg)
WordPressen lehendabiziko errezeta, Blogger en 7 urtez igaro eta gero, zaila suertatu zait. Ala ere, neuretzako errezeta berezi bat behar zuen izan….Loretxok aukeratu, egin eta idatzitakoa. On egin!!!
Osagaiak:
- -500g Patata
- -90 ml muntatzeko esne-gaina
- -Limoi erdiaren zukua.
- -Maionesa koilarakada erdia.
- -Tipula-hautsa kafe koilaratxo erdia.
- -Baratxuri-hautsa kafe koilaratxo erdia.
- -70g Gazta.
- -60 g hirugiharra.
- -Gatza.
- -Piperbeltza.
- -Tipulin txikitua gustura.
Prestaketa:
Bol batean muntatzeko esne-gaina eta limoi erdiaren zukua jarri pixka bat nahastu eta 5 minutuz utzi.
![](http://errezetak.eus/wp-content/uploads/2020/05/IMG_20200503_205143-1-150x150.jpg)
Bost minutuak pasa direnean piperbeltza, gatza, tipul-hautsa, baratxuri-hautsa eta tipulin txikituak gehitu.Guztia ondo nahastu. Film gardena jartzen zaio eta hozkailuan bost minutuz sartzen da.
![](https://errezetak.eus/wp-content/uploads/2020/05/IMG_20200503_205718-225x300.jpg)
Zartagin batean oliorik gabe hirugihar pixka bat frijitu labean sartzen dugunean egiten bukatuko direlako.
![](https://errezetak.eus/wp-content/uploads/2020/05/IMG_20200503_212647-300x225.jpg)
Patatak zuritu eta makila era zatitu. Beste zartagin batean olio askorekin patatak frijitu. Patatak frijituak daudenean labea 200 gradutara berotu.
![](https://errezetak.eus/wp-content/uploads/2020/05/IMG_20200503_210450-300x225.jpg)
Jarri patatak buztinezko (edo labean sartzeko aproposa den materiala batean) erretiluan eta gehitu nahi adina gatza. Atera esne-gaina hozkailutik eta salda dugun bolera gehitu eta ongi nahastu.
![](https://errezetak.eus/wp-content/uploads/2020/05/IMG_20200503_212955-300x225.jpg)
Ondoren gaineratu pataten gainean. Gero hirugiharra eta, azkenik, gazta. Sartu patatak labean gazta erabat urtu arte. Platerean zerbitzatu.
![](https://errezetak.eus/wp-content/uploads/2020/05/IMG_20200503_214652-300x225.jpg)