![spaghetti_erara_1](https://errezetak.eus/wp-content/uploads/2013/10/spaghetti_erara_1-678x381.jpg)
Betiko spaghettiak tomaterekin, edo gutxienez, nire etxean betidanik jan ditugunak
Osagaiak
6 Perts.
6 Solomo xerra
250gr Aragi txikitua
2 Urdaiazpiko xerra (nahiko lodiak)
75gr Lukainka
Erramua hosto 1
Tipula 1
500gr Spaghetti
3 Baratxuri
500gr Tomate frijitua
Esnea
Olioa
Gatza
Prestaketa:
![](https://errezetak.eus/wp-content/uploads/2020/07/spaghetti_erara_2-1024x768.jpg)
Baratxuriak xaflatan zatitu eta tipula txikitu. Lapiko zapala olioztatu ondoren baratxuriak frijitu.
![](https://errezetak.eus/wp-content/uploads/2020/07/spaghetti_erara_3-1024x768.jpg)
Dantzan hasten direnean tipula potxatu. Solomo xerrak, txorizoa eta urdaiazpikoa zati txikietan zatitu.
![](https://errezetak.eus/wp-content/uploads/2020/07/spaghetti_erara_4-1024x768.jpg)
Tipula potxatu ondoren lehendabizi solomoa gehitu eta ondoren, segida onetan, osagaiak egiten diren eñean; aragi txikitua, urdaiazpikoa eta lukainka.
![](https://errezetak.eus/wp-content/uploads/2020/07/spaghetti_erara_7-1024x768.jpg)
Multzoa egina dagoenean tomatea eta esne pittin bat gehitu. 10 Minutuz egosi.
![](https://errezetak.eus/wp-content/uploads/2020/07/spaghetti_erara_8-1024x768.jpg)
Bitartean, lapiko batean 3L ur gatza, olioa eta erramua gaineratu ondoren sutara, irakiten hasten denean spaghettiak sartu (spaghettiak sartzean lapikoa ez estali) eta 8 minutuz egosi. Egostean xukadera ura kendu eta segituan haragia daukagun lapikora erantsi edo banaka zerbitzatu.