![bildotsa_romesku_1](https://errezetak.eus/wp-content/uploads/2013/10/bildotsa_romesku_1-678x381.jpg)
Amaginarrebak sukaldaritzako liburu bat oparitu zidan, bertako errezeta kuttunena dakartzat.
Osagaiak:
4 Perts.
Bildots izterra 1kgr
Olioa
4 Baratxuri
30gr Ogia
4 piper iharra
200gr Tipula
1/4kgr Tomate
1/2dl Jerez
Erramua,Ezkaia
Perrexila, Erromeroa
50 Almendra txigortua
Gatza
Azafraia
Prestaketa:
![](https://errezetak.eus/wp-content/uploads/2020/07/bildotsa_romesku_2-1024x768.jpg)
Bildotsa zaturik dagoela gatza eman. Zartagin batean 1dl olioa gehitu eta baratxuri osoak frijitu.
![](https://errezetak.eus/wp-content/uploads/2020/07/bildotsa_romesku_3-1024x768.jpg)
Urreztatuak daudenean aldendu eta olio berberean ogi xaflak frijitu, aldendu eta bildots zatiak sueztitu, egiten diren eñean estalita daukagun lapiko batean sartuz (lapiko honetan jereza edukiko dugu).
![](https://errezetak.eus/wp-content/uploads/2020/07/bildotsa_romesku_4-1024x768.jpg)
Bukatzean zartagina honetan tipula txikitua potxatu, ondoren tomatea azalik eta hazi gabe gehitu, 1dl ur eta erramua, ezkaia, perrexila eta erromeroa lore sorta bat bezala ipiniz erantsi. 5 Minutuz multzoa egosi eta bildotsaren lapikora gehitu.
![](https://errezetak.eus/wp-content/uploads/2020/07/bildotsa_romesku_5-1024x768.jpg)
Lapikoa estalita dugula motel egosi ordu batez.
![](https://errezetak.eus/wp-content/uploads/2020/07/bildotsa_romesku_6-1024x768.jpg)
Lehenik uretan busti piperrak, zapi batekin lehortu eta motrailu batean birrindu baratxuri eta ogiarekin batera. Almendrak eta azafraia motrailura gehitu eta birrindu, pasta fina bat bezala geratu behar da.
![](https://errezetak.eus/wp-content/uploads/2020/07/bildotsa_romesku_7-1024x768.jpg)
Bildotsari gehitu eta irakinaldi bat eman. Saltsa ez da lodia geratu behar.
Lapikoan zerbitzatu daiteke.