![itsasontzi_pirata_1](https://errezetak.eus/wp-content/uploads/2013/11/itsasontzi_pirata_1-678x381.jpg)
Lizarran amarekin pote bat hartzen nengoela, piper berde marmelada erabiltzen zuen pintxo bat ikusi eta eskatu nuen, bertatik pintxo hau egitea bururatu nuen.
Osagaiak
Urdaiazpiko xaflak
1 zm Ogi xerra
Olioa
Marmeladarentzako:
600gr Piper berdea
250gr Azukrea
50ml Ura
50ml Pedro Ximenez (edo ardo goxoa)
25ml Olioa
1 Gatza koilarakada
Prestaketa:
![](https://errezetak.eus/wp-content/uploads/2020/07/itsasontzi_pirata_2-1024x768.jpg)
Piperrei enborra eta haziak kendu ondoren laukitan zatitu.
![](https://errezetak.eus/wp-content/uploads/2020/07/itsasontzi_pirata_4-1024x768.jpg)
Lapiko batean piperrak, azukrea, ura, ardoa, olioa eta gatza batera bota. Su motelean (0 eta 10 bitartekoan 4 zenbakian) 45 min. egosi.
![](https://errezetak.eus/wp-content/uploads/2020/07/itsasontzi_pirata_5-1024x768.jpg)
Irabiagailu eta pure gailutik pasa.
![](https://errezetak.eus/wp-content/uploads/2020/07/itsasontzi_pirata_6-1024x768.jpg)
Ogia zm bateko zerratan zatitu. Zartagina batean urreztatu ondoren zapi xurgatzaile baten gainean ezarri. Zerbitzatzeko ogiaren gainean marmelada jarri eta urdaiazpikoa bela moduan ipini zotzaren laguntzarekin.