![txerri_saiheski_minak_1](https://errezetak.eus/wp-content/uploads/2014/09/txerri_saiheski_minak_1-678x381.jpg)
Etxean askotan saiheskiak labean jaten ditugu, ia gehienetan baratxuri eta perrexilarekin. Beste modu bat egiteko, eta erabat ezberdina.
Osagaiak:
2 Perts.
Txerri-saiheski 1
Olioa
Tabasko
3 Koilaratxo piperrauts gozo
Koilarakadatxo bat tipula lehor
Koilarakadatxo bat baratxuri lehor
Koilarakadatxo bat piperrauts mina
Koilarakadatxo erdi bat gatz
Koilarakadatxo bat piper beltza
2 Koilarakadatxo erramu lehor
3 Koilarakadatxo Dijon ziapea.
Prestaketa:
1.Lehenengo saiheskiak banaka moztu.
![](https://errezetak.eus/wp-content/uploads/2020/10/txerri_saiheski_minak_3-768x1024.jpg)
2.Ondoren katilu batean tipula, baratxuria, piperrautsak, gatza, piper beltza eta erramua gehitu, bertan txarri saihetsak nahastu eta gorde 30 minutuz.
![](https://errezetak.eus/wp-content/uploads/2020/10/txerri_saiheski_minak_5-768x1024.jpg)
3.Bitartean edalontzi batean olioa, nahi adina Tabasko eta ziapea nahastu.
![](https://errezetak.eus/wp-content/uploads/2020/10/txerri_saiheski_minak_6-768x1024.jpg)
4.Labean sartu baino lehen pintzel batekin saiheskiak “marraztu” eta labera (180º) 15 minutuz sartu.
![](https://errezetak.eus/wp-content/uploads/2020/10/txerri_saiheski_minak_7-768x1024.jpg)
5. Denbora pasata, saiheskiei bira eman eta beste 15 min eduki. Platerrean zerbitzatu.
![](https://errezetak.eus/wp-content/uploads/2020/10/txerri_saiheski_minak_8-768x1024.jpg)