![untxia_ardo_zuri_usainarekin_1](https://errezetak.eus/wp-content/uploads/2014/05/untxia_ardo_zuri_usainarekin_1-678x381.jpg)
Untxia prestatzeko beste errezeta bat, oso erraza baina denbora pittin bat behar du.
Osagaiak:
4 Perts.
Untxia bat
2 Baratxuri ale
Tipula 1
1/2 L Ardo zuria
Piper beltza
Intxaur muskatua
Gatza
Olioa
Prestaketa:
![](https://errezetak.eus/wp-content/uploads/2020/08/untxia_ardo_zuri_usainarekin_3-1024x768.jpg)
Tipula brunoisen zatitu eta baratxuriak intxaur muskatuarekin batera birrindu.
![](https://errezetak.eus/wp-content/uploads/2020/08/untxia_ardo_zuri_usainarekin_4-768x1024.jpg)
Untxia lehortu ondoren gatzez eta piper beltzez ondu.
![](https://errezetak.eus/wp-content/uploads/2020/08/untxia_ardo_zuri_usainarekin_5-1024x768.jpg)
Olioztaturiko zartagin batean untxia urreztatu ondoren lapiko zapal batera baztertu, bertan birrindutako multzoa gehitu.
![](https://errezetak.eus/wp-content/uploads/2020/08/untxia_ardo_zuri_usainarekin_7-1024x768.jpg)
Untxia frijitu dugun zartagin berberean tipula gehitu eta potxatu, ondoren lapikora gehitu.
![](https://errezetak.eus/wp-content/uploads/2020/08/untxia_ardo_zuri_usainarekin_8-1024x768.jpg)
Marinadaren ardoarekin busti eta ordu batez egosi (su motelean). Lapikoan zerbitzatu.