HEGALUZE FRIJITUA-NAFAR ERARA

image_pdfErrezeta jaitsiimage_printErrezeta inprimatu
Hegaluzearen denboraldian etxean afaltzen dugun errezeta bikaina.

Osagaiak:

4 perts.
Hegaluzea 660gr.
Tomate birrindua 250gr.
2 Tipula
Baratxuri 1
Perrexila
Olioa
3 Piper berdea
2 Pikillo piper
Gatza

Prestaketa:

Zartagina batean olia eta tipula bat gehitu (hau txikituta edo brunoise eran). Kolorea hartzen duenean tomate birrindua erantsi. 

Egosi 15-20 min.

Buztin lapiko bat hartuta olioa ipini, bero dagoenean baratxuria gehitu.

Baratxuriak `dantzan´ hasten direnean tipula eta  piper berdeak txikituta gehitu eta erregosi (samurra egoteko 5 min falta direnean pikillo piperrak gehitu).

Behin piper berdeak bigunak daudenean, pikillo piperrak gehitu, eskuekin zatiturik.

Sutik alderatu , hegaluzea zatitua gehitu, arantza eta azalik gabe, tomatea birrindua (tomatea egosi ondoren irabiagailutik pasa), ongi nahastu, gatza eta perrexila gehitu eta su bigunean 5min edukiko dugu eta jalki 15 min.

image_pdfErrezeta jaitsiimage_printErrezeta inprimatu