![Pilar_saltxitxa_pure](https://errezetak.eus/wp-content/uploads/2023/02/IMG20220914211241-678x381.jpg)
Nire amaginarrebak prestatzen dituen afarietatik hau izango da gehien atsen zaidana dudarik gabe. Ondoan jartzen duen etxeko patata-pure goxo horrekin, plazako harakinak prestatzen dituen izugarrizko saltxitxa horiekin….batzutan zoriontsu izateko oso gutxi behar da.
4 Perts.
Osagaiak:
- 12 Saltxitxa
- 1/2 Edalontzi ardo zuria
- Ura
- 2 Erramu hosto
- Patata purea
Denbora: 30 minutu
Prestaketa:
1.Kazola batera saltxitxak, ardoa eta erramu hostoak gehitu. Ura gaineratu saltxitxak estali arte. Sutan jarri, eta bitsa kendu. Irakiten hasten denetik, 10 minutuz egosi, bitsa ateraz.
![](https://errezetak.eus/wp-content/uploads/2023/02/IMG20220914201316-1024x768.jpg)
2.Denbora pasatzean, saltxitxak egosiak badaude atera. Plater alde batean patata pure eta aldamenean saltxitxak jarriz zerbitzatu.
![](https://errezetak.eus/wp-content/uploads/2023/02/IMG20220914204605-1024x768.jpg)