Gyoza enpanadilla, dumpling edo ravioli mota tipikoa da, Txinan, Japonian eta Korean oso ezaguna, baita Asiatik kanpo ere. Jiaoziak haragi xehatuz edo barazkiz beteak egiten dira, masa mehe eta fin batean bilduta. Gyoza Urte Berri Txinatarraren ospakizunetan gehien zerbitzatzen den otorduetako bat da. Jaki honen formak txinatar taela gogorarazten du; eta horregatik sinbolizatzen du datorren urteko zori ona.
4 perts.
Osagaiak:
Orea:
- 400gr Irin
- 40gr Arto irina
- 250gr Ur
- Gatz pittin bat
Betea egiteko:
- 1 Oilasko bularra
- 1 Tipula morea
- 2 Baratxuri alea
- 1 Azenario
- 2 dl Hegazti salda
- 1 dl Esne lurrundu
- Jengibre freskoa
- 1 Kurry koilarakada
- Saltsa mingarria.
- Teriyaki saltsa
- Gatza
- Piperbeltz beltza
- Olioa
Denbora: Ordu bat eta erdi.
Prestaketa:
1.Bol batean irina, maizena eta gatza gehitu, ongi nahastu. Kazola bati ura gaineratu eta berotu. Irakitean hasten denean, bolera gehitu. Oratu eta film plastiko batekin estaliz, utzi 30 minutuko atsedena.
2.Bitartean oilasko bularra era gordin batena moztu. Gatz eta piperbeltzaz ondu. Baratxuriak,tipula eta azenarioa ongi xehatu. Zartagin bati olioa gehitu eta behin bero dugula, oilaskoa gaineratu, gorritu. Ondoren barazkiak, curry eta erregosi. Saltsa mina, jengibrea, oilasko salsa eta esne lurrundua gaineratuz, 15 minutuz egosi.Ondoren, maizenarekin loditu behar bada eta edalontzi amerikarrarekin edo pikatzaile batekin txikitu.
3.Ondoren orea, bitan zatitu eta luzatu txorizo bat izango balitz bezala utzi, ondoren zatitu, 10-11 atera behar dira. Ondoren zatitu. Zati bat hartu eta zapaldu guk nahi dugun lodiera eman arte. Biribila geratu behar da, itsasten bada, irina erabili.
4.Olatak hartu eta itsasi behar dugun tokitik urarekin busti. Okelaren masa erdian jarri eta tolestu.
5.Zartagin bat sutan jarri eta gyozak oinarria gorritu eta gero ur pixka bat gehitu eta estali, lurrunarekin gyozak kozinatzen amaitu dezan. Zerbitzatu aldamenean soja saltsa saltsa edukiz.