![Txerri_masaila_oporto_1](https://errezetak.eus/wp-content/uploads/2016/07/Txerri_masaila_oporto_1-678x381.jpg)
Aurten Arantzari askarirako masailak egitea bururatu zitzaion. Ortzi ere taldean zegoenez, hirurok buru belarri egon ginen. Hona hemen errezeta.
Osagaiak:
4 Perts (2h)
- 8 Txerri masaila
- 1 Tipula
- 2 Baratxuri ale
- 2 Azenarioa
- 1 Porrua
- 1 Edalontzi ardo beltza
- 1 Edalontzi Porto ardoa
- Behar adina haragi salda
- Gatza
- Condado de Almuza olioa
Prestaketa:
1.Txerri masailak gatz eta piperbeltzaz ondu. Zartagin batean Condado de Almuza olioarekin gorritu, gorde.
![](https://errezetak.eus/wp-content/uploads/2022/02/Txerri_masaila_oporto_2-768x1024.jpg)
2.Barazkiak zuritu eta zatitu. Kazola batean, zartaginaren olioa erabiliz, barazkiak sukaldatu 10 minutuz.
![](https://errezetak.eus/wp-content/uploads/2022/02/Txerri_masaila_oporto_4-1024x768.jpg)
3.Barazkiak bigunak daudenean, masailak, ardo beltza eta porto ardoa gehitu eta irabiatu. Haragi salda erabili masailak estali arte.
![](https://errezetak.eus/wp-content/uploads/2022/02/Txerri_masaila_oporto_5-768x1024.jpg)
4.Multzoa egosi ordu batez, edo masailak bigunak egoan arte (eltze azkarrean 30min). Masailak atera eta irabiagailu elektrikoaren bitartez multzoa txikitu, pure-egiletik pasa eta behar bada gatzez zuzendu.
![](https://errezetak.eus/wp-content/uploads/2022/02/Txerri_masaila_oporto_8-768x1024.jpg)
5.Plater batean bi masailak xafletan zatitu eta gainetik salda gaineratu, zerbitzatu.