![hegalatxoak_labea_barbakoa](https://errezetak.eus/wp-content/uploads/2024/01/IMG_20231225_213548-678x381.jpg)
Egalak etxean asko gustuko dute, batez ere afaltzeko. Etxeko guztiok pelikula bat ikusi behar dugunean, askotan egalak afaltzen ditugu.
4 Perts.
Osagaiak:
- 1,5kgr Hegalatxo
Barbakoa saltsa:
- 8koilaratxo Eztia
- 4koilaratxo Soja saltsa
- 4koilaratxo ozpina
- 4koilaratxo Ketchup
- 4koilaratxo ziapea
- Piperbeltza
- Gatza
Patatentzat:
- 5 Patata
- Kuminoa
- Piperbeltza
- Piperrauts gozoa
- Baratxuri hautsa
- Gatza
- Olioa
Denbora: 60 minutu
Prestaketa
1.Oilasko hegalak zatitu. Bol batean marinada gehitu eta nahastu eztia, soja saltsa, ozpina, ketchupa, ziapea eta gatza. Ondoren hegal zatiak, nahastu eta gorde.
![](https://errezetak.eus/wp-content/uploads/2024/01/IMG_20231219_193127-300x224.jpg)
2.Bitartean, patatak prestatu. Ondo garbitu eta lehortu. Ebaki atal handietan. Gehitu espeziak, kumino ehotua, piperbeltza, piperrauts gozoa, baratxuri hautsa eta gatza. Oliba-oliozko hari batekin ureztatu. Txigortu eta kurruskari geratzeko.
![](https://errezetak.eus/wp-content/uploads/2024/01/IMG_20231219_195257-300x224.jpg)
3. Labea bero dugula, 40 minutuz laberatu 200-225º labearen arabera. 20º minutuan, bai hegalatxoei, bai patatei bira eman.Patatak laban baten puntarekin eginda daudela egiaztatu, zerbitzatu.