![Ahuakate_izokin](https://errezetak.eus/wp-content/uploads/2024/03/IMG_20240225_142055-678x381.jpg)
Amaren urtebetetzea dela eta, izokin eta ahuakatea zuen zerbait prestatzeko eskatu zidan. Zerbait desbedina egiteko nahiarekin, ahuakate mousse bat prestatzea buruatu zitzaidan…
4Perts
Osagaiak:
- 80g Izokin ketua
- 2 Ahuakate eldu
- 1 Jogurt greko
- Tabasco
- 1/2 Limoiaren zukua
- Aneta
- 2 koilarakada Olioa
- Gatza
- Piperbeltz
- Ogi xerra
Denbora: 20 minutu
Prestaketa:
1.Moussea egiten hasiko gara: ahuakatea erditik moztu, luzeran, hezurra kendu, koilara baten laguntzaz mamia atera eta irabiagailuaren edalontzira bota, jogurta, tabascoa, limoiaren zukua, aneta, oliba-olioa, gatza eta piperbeltza gehitu. Birrindu mousse bat osatu arte.
![](https://errezetak.eus/wp-content/uploads/2024/03/IMG_20240225_130622-300x224.jpg)
2.Moztu izokina xerra edo zati txikietan eta gorde.
![](https://errezetak.eus/wp-content/uploads/2024/03/IMG_20240225_135820-300x224.jpg)
3.Ogia xerratan moztu, labea 180ºtan dugula, xerrak erretilu baten gainean ditugula labean sartu eta 5-10 minutuz labekatu. Aurkezpena, ogi xerra gainea mousse koilarakada bat gaianeratu eta zabaldu, ondoren izokina eta azkenik anetarekin autseztatu.