![indioilar_erregosia_1](https://errezetak.eus/wp-content/uploads/2013/11/indioilar_erregosia_1-678x381.jpg)
Indioilarra askotan etxean jaten dugu, beti frijitua ez jateko lapikoan erregosi egitea bururatu zitzaidan.
Osagaiak:
6 Perts.
1 Kgr Indioilar bular zatitua
1 Piper berdea
1 Piper gorria
Tipula
3 Baratxuri ale
200ml Ardo zuria
Piperbeltza
Prestaketa:
![](https://errezetak.eus/wp-content/uploads/2020/07/indioilar_erregosia_2-1024x768.jpg)
Baratxuriak eta tipula brunoise eran zatiturik ditugula, olioztaturiko lapiko batean potxatu.
![](https://errezetak.eus/wp-content/uploads/2020/07/indioilar_erregosia_3-1024x768.jpg)
Kolorea hartu baino lehen, kubotan zatiturik ditugun piperrak (berdea eta gorria) gehituz multzoa biguna eduki arte egosi.
![](https://errezetak.eus/wp-content/uploads/2020/07/indioilar_erregosia_5-1024x768.jpg)
Ondoren indioilarra gehituko dugu (zatiturik, zatiak ahoan sartzeko modukoak izanik, eta gatza eta piperra jarriz), hau zuritzean patatak (txatxamur zatiturik) gehituz, pare bat minutuz multzoa irabiatuko dugu.
![](https://errezetak.eus/wp-content/uploads/2020/07/indioilar_erregosia_7-1024x768.jpg)
Ondoren ardo zuria (honekin multzoa estali ez bada, ura erabiliko dugu. Patatak egosteko likidoz estalita egon behar dira.) 15 minutuz egosi edo multzoa egina egon arte.
Lapikoan zerbitzatu.